Thursday, 21 March 2019

Hari Cuti Mesti Nak Kena Pergi Jalan Jalan Eh ?

March 21, 2019 5 Comments

Al kisah minggu lepas

Kanak kanak riang Darwisy, Damia & Darleena namapak kebosanan bila stay kat rumah

Bila mama nya ajak berjalan je

laju semua pergi bersiap

yang abang nak pakai baju ni

yang si adik nak pakai baju ni

Darleena is redha bila mama pakaikan baju

Biasala budak budak nak berjalan kat tempat yang luas

tak nak yang sempit

Jadi Mr Macho buat pilihan pergi Paradigm Mall

Awal sampai senang dapat parking dan tak jammed

sebelum ke sana singgah sarapan dulu kat Taman Teratai

Nampak tak budak ibap ni lapar

Sampai je Paradigm Mall

Darwisy dah bagi hint nak kan sesuatu

'mama, saya macam teringin la nak Black Ball'

ok Jom !

Mr Macho pun main pakai bedal je order

yang pasti base Coklat

Favorite Darwisy

Adik adik nya follow ja

 Sementara tunggu order siap

Sibuk ajak snap gambar

''Cepatla mama amik gambar saya, saya dah posing ni''

Alahai kanak kanak riang ni


yang Darleena pun tak padan

pandai juga nak posing

^))^

Dah settle bab tu

Mamanya ajak round 1 Paradigm Mall sampai dah tak terdaya nak jalan 

 Mama nya of course la sempat menyinggah Daiso

kononnya nak cuci mata je

sekali terambil barang pulak

ha ha ha

Dah masuk kereta sempat pulak mintak sesuatu lagi

''Mama, saya nak beli slime dekat Mr Diy

Dah round semua Mr DIY 

Misi mencari slime pulak

At last jumpa jugak

terus ajak balik dah

tak nak jalan lagi sebab nak main slime punya pasal

Sebab dah janji boleh nak beli slime tapi tak nak sepah sepah

nanti Darleena ingat makanan pulak
 


Ada 5 bekas berlainan warna slime tu 

harga nya RM14.50 sahaja

so selesai misi Darwisy

Kalau mencari 1 barang tu memang akan cari betul betul punya

Sampai dapat

kalau tak dapat asyik bercerita je

Gigih mama melayan nak oiiii!

Minggu depan dah start cuti sekolah

Kita tengok apa permintaan anak anak kali ni

tapi tak semua permintaan Ain tunaikan ya

depends pada keadaan dan apa yang anak anak nak

^_^

Wednesday, 20 March 2019

Segmen 24 Jam Bloglist #32 Mialiana.com

March 20, 2019 8 Comments


Pencarian bloglist bagi bulan April, Mei dan Jun 2019 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 20 Mac 2019, iaitu tepat jam 8.30 pagi sehingga hari esok, 8.30 pagi 21 Mac 2019. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #32 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

10 blog yang bertuah akan dipilih secara manual dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Mac 2019.

** jom support Mia Liana....


Monday, 18 March 2019

Hadiah Dari Anak Fruit

March 18, 2019 6 Comments
Cerita bulan lepas sebenarnya ni

Bezday untie nya

Gigih Darwisy  & Damia nak cari kan hadiah untuk untie nya tu

Biasala kalau melayan Darwisy memilih macam mama nya

kalau boleh 10 kali nak round untuk cari 1 barang

hahahaha

Damia ikut saja abangnya tu

Akhirnya jumpa juga apa yang sesuai untuk untienya tu

yang ni baru la sesuai

kata Darwisy

Sepasang kasut untuk hadiah bezday untie nya tu

warna kegemaran darwisy sudah tentunya warna Pink

 anak oh anak

buat kad bezday untuk untie nya 

siap menyorok di sebalik pintu nak surprise kan untie nya tu

alah alah alah

sweet bebeno dah tu

^_^

Siap tanya lepas ni bezday siapa pulak ?

Saya nak pergi shopping ni




Friday, 15 March 2019

Entah Barang Apa Yang Dicarinya ?

March 15, 2019 8 Comments
Kisah pencarian barang yang disebut Darwisy selama 2 minggu akhirnya terjawab juga

Kisah sebelum nya,

 habis semua kedai nak dimasuk nya

semata mata barang yang

diidamkan

Bila Uyui tanya barang apa yang nak dicarinya tu?

Darwisy cuma cakap ada la

saya nak beli macam kawan saya punya

Ok la layankan je la

masuk 1 kedai tu dekat 4 hingga 5 round dalam kedai sahaja

Sabo aje la


 Rupanya pensel warna ni yang dicarinya

lokasi barang dijumpa adalah kedai barangan plastik sebelah Maslee Taman Teratai

Nama kedai tak tau sebab selama ni pergi kedai tu tak tengok signboard kedainya

main masuk aje

hahahha

Bila jumpa ja pensel warna tu melompat lompat kat situ tanda gembira sangat 

Sedekah untuk anak anak tu berbaloi baloi

Insyaallah satu hari Allah limpahkan rezeki melimpah ruah

Aminn




Punca nak kan sangat pensel warna ni sebab ada 1 batang pensel warna yang berbeza dari yang lain

tu yang Darwisy rasa teruja sangat tu

Anak oh anak

hanya 1 batang itu sahaja


Itu la hasil nya

mudah katanya

semua warna dah ada dalam satu pensel

Darwisy oh Darwisy

^_^

*nasib baik mama nya pun seorang yang obses warna..hihihi

Wednesday, 13 March 2019

BIG BAD WOLF 2019

March 13, 2019 6 Comments

 Program Buku dah bermula

Of cosla Uyui akan ke sana untuk memeriahkan lagi suasana kat sana

Tahun lepas tak dapat join sebab tengah sarat mengandung

Tahun ni kita pergi dengan anak anak

Tahun ni ada 3 lokasi 

antaranya 

Pahang 
Johor
Kuching




Memandangkan lokasinya yang tak jauh dari rumah Uyui

memang berdesup ke sana

confirm rambang mata la kalau kat dah stay kat tempat buku

lagi pulak buku kanak kanak

anak anak memang akan pegang je sorang satu

Dah lama dah tu untuk yang berada di sekita JB

Paku tarikh tu ya

simpan dlm note hp

supaya tak lupa

Dah Jom !


Follow Us @soratemplates | ainmama3d | edit by Nurul Ain