Thursday, 31 January 2019

Sayur Eksotik

January 31, 2019 2 Comments
Kawan kawan pernah jumpa tak ciptaan Tuhan ni?


Ni sebenarnya sejenis sayur

Nama sayur ni Brokoli Romanesco

Dikatakan unik kerana mempunyai bentuk yang beza dari brokoli

Bentuk nya  mirip bentuk piramid dan berwarna hijau muda

Pertama kali ditemukan di Italia sebagai Brocolo Romanesco

Sayuran ini dikatakan kaya dengan Vitamin C & Vitamin K

Nak cari kubis ni

Cuba cari kat mana mana Econsave

Sebab ada kawan ofis kata pernah ternampak di Econsave

^_^


Lopez D'Sequera

January 31, 2019 0 Comments
Semenjak dah nak CNY ni

Office ni makin suram

Semua dah mood nak raya

Ramai dah cuti

Bila dah sunyi sepi

Termenung tengok dinding sana sini pun boleh tembus opis sebelah

😂😂😂😂😂

Mula la fikiran pikir nak makan je

Haissyyyy

Ranap program diet kalau mcm gini


Bukak gallery hp ternampak pulak

Kuih Lopez D'Sequera ni

Perghhh kalau makan sejuk sejuk ni

Memang tak berhenti makan ini je

Sape geng suka makan kuih ni?

Monday, 28 January 2019

RAJA SALAI SHAH ALAM

January 28, 2019 0 Comments

 BALIK KERJA TAK TAU NAK MASAK APA?

Haaaa meh sini Uyui syorkan satu lauk frozen yang sangat sesuai untuk yang balik kerja nak terus makan je

Balik kerja tinggal panas kan je

Makan dengan nasi panas confirm bertambah tambah nasi

Daging Salai / Itik Salai / Ikan Keli Salai Masak Lemak Cili Api Frozen

Rasanya memang super duper sedap + pedas berapi

Memang terasa la masakan orang nogori sembilan

Bukan ada daging salai je tau

Pelbagai lagi menu masak lemak cili api

Makan sehingga menjilat jari

Harga boleh rujuk dibawah

Nak order boleh cari agent dikawasan yang berhampiran

Boleh cek it out official

IG : @rajasalaishahalam
FB : Rajasalaishahalam
Agent Jb IG : @rajasalaishahalam.johorbahru
FB Agent Jb : Rajasalaishahalam.johorbahru




Sunday, 27 January 2019

SHOPPING KEDAI RM2

January 27, 2019 0 Comments
Kalau dah cuti hujung minggu

Memang Darwisy akan ajak mama & papa nya berjalan

Tak kisah la kemana mana

Janji hilang bosan dia

Walaupun Ain husband & wife malas sesangat rasa ya nak keluar

Sekali bila dh keluar sana sini sesak

Sebab dah nak CNY ni

Semua sibuk shopping


Haaaa dah sampai tempat yang ditujui

Eksited skit sebab macam pergi mall

Apa lagi jom shopping kat NINSO

Nampak tak?
Darwisy dah siap ambil bakul
Untuk letak segala alat tulis yang nak dibeli

Mama terus melayan anak bujang sorang ni


Anak dara Ain sorang ni , apa yang abang dia nak
Dia pun nak yang sama jugak

Semakin besar dah semakin pandai memilih

Tapi yang pasti NINSO Plentong memang besar dan best untuk shopping

Tak sempat Ain nak snap, sebab ramai sangat orang

Nampak gayanya memang akan datang lagi

😂😂😂😂😂

Jom shopping kedai Rm2


Friday, 18 January 2019

Pantang Nampak Coklat

January 18, 2019 0 Comments
Kesedapan yang luar biasa kalau makan Ceklat Rice ni

Sekali dah makan tak boleh berhenti

Tapi masih teringat diet harian yang Ain kena follow

Jadi Ain makan 2 sudu je


Fb : Crispy Chocorice Peah
Ig : crispychocoricepeah

Anak anak yang seronok sangat dapat makan macam ni


Krup krap sekelip mata dah habis

😎😎😎😎

Thursday, 17 January 2019

Diet oh Diet

January 17, 2019 0 Comments
Azam tahun baru 2019 nak kurus

Bukan Ain sorang je

Ramai rupanya yang nak diet

Nak kurus

Nak sihat

Diet tu pelbagai cara

Terpulang pada individu nak mempelbagaikan cara diet masing masing

Ain dok round round pilih makanan kat Aeon

Ternampak set hidangan diet ni

 Nampak tak sangat meyelerakan bagi yang tengah diet macam Ain ni haaa

Nyum nyum

Kadang kadang datang malas nya
Zasss berdesup beli je la kan

Kalau datang time rajin nya tu

Fuhhhh bukan main lagi setting nya tu

Mengalahkan kat hotel

😂😂😂😂

Sesambil tu Ain consume Shaklee untuk bantu proses pembuangan lemak Uyui ni haaa..

Nak dapatkan set Kurus Shaklee

Boleh je cari Ain

No hall laaa

😍😍😍😍



Tuesday, 15 January 2019

Year End 2018

January 15, 2019 0 Comments
Penghujung tahun 2018 yang sangat sibuk

Mana dengan persiapan back to school

Anak anak sibuk nak tengok Doraemon

Haaaa jommmm jenjalan Paradigm Mall

Cari parking je hampir 1 jam

Berebut rebut macam apa semuanya

Musim cuti sekolah


Cuti Krismas


Habiskan cuti tahun

Dah dapat jumpa Doraemon punya la suka

Anak anak puas hati

Mama papa pun lega 

Takdela asyik dok tanya je




Follow Us @soratemplates | ainmama3d | edit by Nurul Ain