Wednesday, 26 June 2019

Nafas Selesa Dengan Gajah Baring Balsamo

June 26, 2019 2 Comments


Musim yang tak menentu sekarang ni membuatkan Uyui akan prepare dari segi mental & fizikal

Jadi dengan adanya Gajah Baring Balsamo ni Ain rasa akan beri keselesaan terutamanya kepada keluarga kecil Uyui


Gajah Baring Balsamo ni boleh digunakan setiap kali lepas mandi dan malam untuk keselesaan nafas & tidur yang berkualiti.

Gajah Baring Balsamo ni juga boleh digunakan untuk bayi yang baru lahir sehingga warga emas

Dengan adanya Garlic Balm ni mommy tak perlu risau risau untuk menyediakan minyak bawang putih seperti yang disediakan pada zaman zaman dahulu kerana balm ini berbentuk solid, risiko tertumpah adalah zero ! dan ia selamat digunakan untuk anak anak sebab Garlic Balm tiada bahan kimia dan essential oil


Bau Garlic Balm  ini adalah bau sebenar bawang putih dan yang paling best senang nak bawa travel.

Cara penggunaan nya adalah sapu di bahagian yang diperlukan & urutkan perlahan lahan secara bulatan

Produk ini adalah natural tanpa bahan kimia yang berbahaya yang boleh menyebabkan kesan sampingan jangka panjang. Ia selamat digunakan dengan kerap.

Harga Promosi
RM29.90 (exc postage)
Postage (RM8sm & RM12ss)


Untuk setiap pembelian terawal akan dapat free gift Termometer !

Untuk keterangan lanjut 
Blog : https//garlicbalmbalsamo.blogspot.com
FB : Gajah Baring (Garlic Balm)
IG : gajahbaring_hq
Contact : 018-7665694
Diedarkan oleh : ARS PURE SOLUTION

Segmen 24 Jam Bloglist #33 Mialiana.com

June 26, 2019 7 Comments

Pencarian bloglist bagi bulan Julai, Ogos dan September 2019 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 26 Jun 2019, iaitu tepat jam 9.00 pagi sehingga hari esok, 9.00 pagi 27 Jun 2019. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #33 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

10 blog yang bertuah akan dipilih secara manual dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 Jun 2019.

** jom support Mia Liana....


Monday, 24 June 2019

ARIQ AZHAFI aka TIMEBOY - REMAJA AUTISME BERJAYA DALAM SENI MUZIK

June 24, 2019 4 Comments
                        
MEDIA SOSIAL - FACEBOOK, INSTAGRAM, TWITTER : @ARIQAZHAFIOFFICIAL

Kenapa beliau digelar “TimeBoy”??? Kerana Ariq jarang untuk bercakap dan hanya bersuara pada masa tertentu sahaja. Mungkin pada pandangan mata kelihatan normal tetapi Ariq agak sukar untuk memulakan perbualan.
Sewaktu umur Ariq 10 tahun (selepas 2 tahun proses rawatan dan terapi) doktor telah mengenal pasti dan mengesahkan bahawa beliau ialah seorang Autisme (Sindrom Asperger) iaitu dalam katagori masalah pertuturan. 

Namun ianya tidak menghalang remaja istimewa ini untuk meneruskan dan mendalami minat dan bakat seni muzik beliau.
Saya terdetik untuk bertanya, apa yang membuatkan Ariq berani untuk ke depan? Katanya selain daripada minat,Ariq nak membanggakan keluarga bahawa dia juga mampu memperbaiki diri ke arah lebih baik.
Menurut kata ayahnya, sejak Ariq hadirkan diri ke kelas vokal, sedikit sebanyak dapat membantu memperbetulkan percakapan Ariq dengan lebih baik. 

Pada awalnya, 
Ariq hanya suka menyanyi dan bermain gitar sebagai hobi tetapi klimaks Ariq bersunguh-sungguh untuk tampil menyanyi bermula daripada persembahan mini konsert anjuran sekolah muziknya. 

Galakan daripada keluarga dan cikgu vokal supaya 
Ariq lebih banyak bergaul dengan orang ramai agar lebih yakin pada diri.




LAGU “KITA” SEBAGAI TIKET ARIQ UNTUK BUKTIKAN BAKAT NYANYIAN


Lagu dan lirik "KITA" ini dicipta oleh ayahnya untuk beliau sebagai permulaan dan pengenalan Ariq Azhafi di persada seni muzik tanahair.

"KITA" menceritakan tentang perhubungan kasih antara keluarga dan sahabat. Dari sudut yang tersirat pula, "KITA"merupakan satu metafora untuk golongan istimewa ini. Secara khususnya, lagu ini juga adalah lambang kasih sayang seorang ayah kepada anak istimewanya.
Akhir sekali, ucapan dan harapan daripada Ariq Azhafi :
" Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua. Saya ingin mengucapkan syukur kepada Allah SWT di atas segala kurniaanNya ini.
Kepada Ayah, Mama, Atok Aki (pencetus minat seniku) dan Atok Wan, terima kasih yang tidak terhingga di atas segala pengorbanan, kasih sayang dan sokongan yang tak berbelah bagi.Teristimewanya pada Atok Aki dan Atok Wan yang bersungguh untuk Ariq masuk ke kelas vokal dan muzik di Melaka.

Kepada Uncle Ijam #BJProStudio terima kasih di atas segala semangat, galakan dan kepercayaan anda... juga semua warga BJ Production Studio dan Muo FM terima kasih diatas segalanya.


Terima kasih kepada Pengetua, Cikgu Norhan, Cikgu Hana dan semua guru-guru unit Pendidikan Khas SMK Tengku Mahkota, Muar Johor. Teacher Kevin Ong, Ms Yeo and Mr Steven, tq so much for all the encouragements and all the supports in every way.. and i am still in the learning process ūüėÜ
Terima Kasih juga kepada Uncle Zai @ Dean Mohamed di atas segala pengorbanan masa dan tenaga untuk menjayakan Video Klip "KITA" 

Terima Kasih atas segalanya,

Terima Kasih pada semuaaa!

Dan semoga diri ini di terima seadaNya... InsyaAllah.."


- Ariq Azhafi -



Thursday, 20 June 2019

Gambar Raya Bersama Chillex Studio

June 20, 2019 2 Comments
Salam Aidilfitri


Kenangan setiap kali berhari raya memang tak akan lupa dalam ingatan setiap insan
Kunjung mengunjung sanak saudara yang dah lama tak jumpa
Hanya gambar sebagai ingatan & kenangan


Untuk jadikan kenangan yang akan diingati sampai bila bila
Setiap tahun Uyui akan snap gambar raya secara official atau tak official


So Tahun ni Uyui memilih 
Chillex Photography


Studio nya bertempat di Adda Height
Kalau mencari nama studio nya memang susah nak jumpa
Kalau korang mencari Chillex Studio ni
dia berada di dalam kedai King Of Spade ni
Korang kena masuk & akan lalu di kawasan macam barber shop dulu
baru jumpa Studio nya


Harga yang sangat berpatutan
Hanya RM60.00 sahaja 
untuk 
1/2 jam sesi photoshoot

Lama kan sesi tu
Kami sekeluarga sampai dah tak tau nak posing apa lagi dah






Photographer pun sangat sporting dan peramah
Pandai adjust untuk kami posing untuk shoot yang terbaik
Servis yang sangat best



Memang recommended la kalau korang nak 
Corporate Photoshoot 
Wedding Photoshoot
Engagement Photoshoot
Birthday Photoshoot

Boleh terus ke IG mereka
untuk dapatkan Quotation dari pihak Chillex Photography

Fb : Chillex Studio
Ig : Chillex Studio


Monday, 10 June 2019

Rempah Mak Siti Memang Terbaik !

June 10, 2019 4 Comments
Salam Syawal ke 6

Dah seminggu bercuti raya 

Bila balik rumah, baru sibuk nak mencari segala rencah & rempah untuk dimasak bila tiba tiba tetamu kata nak datang beraya

Terus zaaaasss ke Tesco mencari rempah 
Mak Siti ni


Haaaa pilih je nak yang mana


Memang pelbagai pilihan

Dari zaman Uyui anak dara lagi memang rempah Mak Siti ni memang sangat terkenal 

Bila dah masak tu, tetamu confirm tanya la guna rempah apa

Uyui memang suka guna rempah sup Mak Siti

Kalau makan sendiri pun boleh jadi bertambah tambah makan nya

Bukan rempah sup saja

Pelbagai rempah lagi yang ada ada dijual di pelbagai pasaraya





Masih mencari rempah untuk setiap hidangan harian

Uyui suggestkan rempah Mak Siti la yang terbaik !

^_^

Juga boleh didapati di pasaraya yang tertera



Nak tau produk terkini Rempah Ratus Mak Siti, boleh singgah link di bawah ya

FB Page : Rempah Ratus Mak Siti

IG : @rempahratusmaksiti

Website : http://www.maksiti.com

Whatsapp : 017-330 9330

Follow Us @soratemplates | ainmama3d | edit by Nurul Ain